Szokjunk le együtt a dohányzásról!

Szokjunk le együtt a dohányzásról!

Összegyűjtöttünk a leszokással kapcsolatos legérdekesebb tények közül néhányat. Tudta például, hogy nagyobb eséllyel szokhat le a dohányzásról nikotinpótló terápiával és szakember által nyújtott segítséggel, mint ezek nélkül, csak akaraterejére támaszkodva?

 

Mindannyian tudjuk, hogy a dohányzás árt az egészségünknek. Sokan nemcsak a saját egészségüket érintő kockázatok miatt szoknak le a dohányzásról, hanem, mert tudják, hogy a dohányzással a körülöttük élőket is veszélyeztetik. Mások anyagi megfontolásból teszik le a cigarettát, vagy azért, mert nem akarják, hogy a dohányzás befolyásolja mindennapi rutinjukat. Vannak, akik egyszerűen csak jobban akarják érezni magukat, és megunták a dohányfüstös ruhákat. Függetlenül attól, hogy Ön mi miatt döntött a leszokás mellett, nikotinpótló kezeléssel nagyobb esélye van a sikerre, mint ha csak akaraterejére támaszkodna. 

 

LESZOKÁS UTÁN TAPASZTALHATÓ POZITÍV EGÉSZSÉGÜGYI VÁLTOZÁSOK

 

A leszokás pozitív hatásai már az utolsó szál cigaretta elszívása után 20 perccel jelentkezik a szervezetben: csökken a vérnyomás és a pulzusszám. 15 nem dohányzó év után a szívkoszorúér-betegség esélye olyan szintre csökken, mint a nemdohányzóknál.

 

A füstmentes életnek számos előnye van. A leszokást követően többek között a következő pozitívumokat tapasztalhatja meg: több energia, jobb egészségi állapot, egészségesebb kinézetű bőr, könnyebb légzés, fehérebb fogak, jobb ízlelés és szaglás, kevesebb stressz.


HOGYAN LEHET LESZOKNI?

 

Rendelkezésre állnak olyannikotin-tartalmú gyógyszerek, amelyek segítik a dohányzás elfüggesztését és az arról való leszokást. Így sokkal könnyebb lesz a végleges leszokás, ha már készen áll rá.

 

A nikotinpótló kezelés során alkalmazott dohányzásról való leszokást támogató készítmények (például a gyógyszeres rágógumi, a szájnyálkahártyán alkalmazott spray vagy a transzdermális tapasz) egy rövid időszakon keresztül meghatározott mennyiségben juttatnak nikotint a szervezetbe. Segítségükkel csökkenthetők a nikotin megvonás tünetei és a dohányzás utáni vágyakozás. Ezek a készítmények nem tartalmaznak kátrányt, szén-monoxidot vagy más, a cigarettafüstben megtalálható káros anyagokat.  A dohányzásról való leszokás esélyét növelheti, ha a leszokni vágyó tanácsadást és támogatást is igénybe vesz.

 

Akik úgy döntenek, hogy végleg leteszik a cigarettát és az azonnali leszokást választják, nekik nyújthat segítséget a transzdermális tapasz vagy a szájnyálkahártyán alkalmazott spray. A transzdermális tapasz a bőrre ragasztva lassan nikotint ad le, ami a bőrön keresztül felszívódik. A spray az elvonás kínzó tüneteit gyorsan enyhítve segít leszokni a dohányzásról. Esztétikus adagolója kis helyen elfér.

 

Sok dohányos azonban nem áll készen a dohányzás teljes elhagyására. Nekik lehet alternatív megoldás a cigaretta adag csökkentése, majd idővel a teljes leszokás. A dohányzás átmenteni felfüggesztésének vagy csökkentésének elősegítésére a gyógyszeres rágógumik alkalmasak. A gyógyszeres rágógumi segítségével megakadályozható, de legalább mérsékelhető az elvonási tünetek kialakulása úgy, hogy az eddig a cigarettával szervezetbe juttatott nikotint átmeneti ideig és kis mennyiségben a gyógyszeres rágógumi pótolja. Rágás közben a nikotin lassan felszabadul a rágógumiból és a szájnyálkahártyán keresztül felszívódik a vérbe.

 

ERŐS DOHÁNYOS VAGY HIRTELEN JELENTKEZŐ, ERŐS SÓVÁRGÁSA VAN?

 

Megoldást nyújthat a NICORETTE® Kombinált Terápia a sóvárgás könnyebb és gyorsabb enyhítésére. Használja a NICORETTE® patch áttetsző transzdermális tapaszokat. Viselje 16 órán át, ez idő alatt a tapasz lassan nikotint ad le, ami a bőrön keresztül felszívódik, hogy csökkentse az elvonási tüneteket és a cigaretta utáni sóvárgást. Kiegészítésként a tapasz mellé alkalmazzon egy további, szájnyálkahártyán alkalmazható terméket, a NICORETTE® Quickspray-t vagy a NICORETTE® gum 2 mg gyógyszeres rágógumit, melyek segítenek kordában tartani az Önre törő dohányzás utánivágyat.

 

Egy nap csak egyféle szájnyálkahártyán alkalmazott nikotinpótló készítményt (kiegészítő készítményt) alkalmazzon kiegészítésként: vagy csak a Nicorette® gum 2 mg gyógyszeres rágógumit vagy csak a Nicorette® Quickspray-t.

 

A Kombinált Terápia alkalmazásának időszakában dohányozni nem szabad.

 

Az alkalmazás megkezdése előtt, kérjük, olvassa el a Nicorette® tapasz betegtájékoztatóját! Mielőtt a Nicorette® tapaszt elkezdi együtt használni Nicorette® gum 2 mg gyógyszeres rágógumival vagy Nicorette® Quickspray-vel, olvassa el ezeknek a gyógyszereknek a betegtájékoztatóját is!

 

Nicorette® termékek:

Nicorette® Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray,

Nicorette® freshfruitgum 4 mg gyógyszeres rágógumi,

Nicorette® Icy White gum 2 mg/4 mg gyógyszeres rágógumi,

Nicorette® patch áttetsző 25 mg/16 óra, 15 mg/16 óra, 10 mg/16 óra transzdermális tapasz.

A NICORETTE® termékek a dohányzásról való leszokást támogató vény nélkül kapható gyógyszerek. Hatóanyagként nikotint tartalmaznak.

 

Forgalmazó: Johnson & Johnson Kft., 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

 

MAT/7709/01/2020

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Forrás: Johnson & Johnson Kft
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.