Mire jó a halolaj?

Mire jó a halolaj?

A különféle zsiradékok fogyasztása egykoron kiemelt jelentőséggel bírt. Az emberek tisztában voltak azzal, hogy aki több zsiradékot fogyaszt, az jobban bírja a fizikai terhelést. Napjainkban azonban, amikor tényleges fizikai munkát a munkavállalók csak kis része végez, a prioritások megváltoztak. Tény azonban, hogy a zsiradékok manapság is fontos szerepet játszanak az egészség és az energikusság megőrzésben.

 

Az ülő életmód, a rendszeres testmozgás hiánya magával hozta, hogy a zsírbevitelt is megreformáljuk. Manapság a telítetlen olajok szervezetre gyakorolt hatását hangsúlyozzák a szakemberek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ugyan a fejlett országokban rendkívül széles választékban állnak rendelkezésre az élelmiszerek, de azok tápanyagtartalma nincs arányban ezzel. Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek az olyan alapanyagok iránt, mint a halolaj. Az olajok között is előkelő helyet foglal el, elsősorban a benne megtalálható Omega-3 zsírsavak apropóján.

 

Miből van a halolaj?

 

Miként nevéből is adódik, a halolaj az olajos halak szöveteiből származik. Elsősorban a hideg tengerekben élő zsíros halakból készül kiváló minőségű halolaj, melyet akár a hal fogyasztásával, akár étrend-kiegészítőként érdemes beiktatni a mindennapokban. Az ebben megtalálható Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlenek, és a szervezet nem tudja önmagában előállítani ezeket. S hogy milyen halakat érdemes fogyasztani azoknak, akik természetes formában szeretnék bevinni az értékes halolajat? A vadlazac, a maréna, a hering és a szardíniák remek választásnak bizonyulnak. Cikkünk további részéből arról kívánunk szólni, hogy milyen egészségügyi előnyökkel jár a halolaj rendszeres fogyasztása. Lássuk!

 

Egészséges szív- és érrendszer

 

A gyulladáscsökkentő hatással is rendelkező halolaj kiválóan alkalmas a szív-és érrendszer védelmére. A Circulation orvosi magazinban írtak arról, hogy azok a szívinfarktuson átesett betegek, akik halolaj étrend-kiegészítőt fogyasztottak, jobb eséllyel épültek fel teljesen a betegségből. A szívet támogató alapanyag tehát remek választásnak bizonyul akkor, ha szeretnénk többet tenni szívünk egészségének érdekében. A halolaj egyébként a magas koleszterinszintet is csökkenti, ezzel pedig az érelmeszesedés is megelőzhetővé válik.

 

Csökkenthetőek a cukorbetegség hátulütői

 

A cukorbetegségről köztudott, hogy nem pusztán a megfelelő diétát vonja maga után, hanem olyan egészségügyi kockázatokat is, melyeket a legtöbben szeretnének elkerülni. A kutatások rámutattak arra, hogy a halolaj fogyasztása csökkenti azokat az agyi működési hiányosságokat, amelyek a cukorbetegséggel társulhatnak. A zsíros halak fogyasztása a szem ideghártyájának megbetegedése ellen is véd, így érdemes a cukorbeteg diéta szerves részévé tenni az alapanyagot.

 

A szorongás és a depresszió "ellenszere"

 

A mentális problémák sokkal többeket érintenek napjainkban, mint ahányan szakemberhez fordulnak azokkal. A szorongás gyakran a mindennapok szerves része, és a feszültség kezelésének hiányosságai gyakran társulnak depressziós tünetekkel. A halolaj hozzájárulhat ahhoz, hogy az agy tápanyag és aminosav tartalma ideális legyen, és így megelőzhetőek legyenek az olyan betegségek, melyeket tévesen sokan csak egyfajta hisztinek és „úri hóbortnak” tartanak, holott azok az érintettek életét jelentősen képesek befolyásolni.

 

"Rákellenes hatás"

 

Világszerte több kutatás is alátámasztotta azt, hogy a halolaj segíthet a rák megelőzésében, sőt, a hagyományos rák elleni gyógyszerek hatékonyságát is növelheti. Különösen eredményes lehet fogyasztása a vastagbél-, a mell-, és a prosztatatarák megelőzésében. Mivel a halolaj Omega-3 zsírsavai csökkentik az immunrendszer gyulladásait, így közvetve a tumor növekedésének megakadályozásához is hozzájárulhat.

 

Hatékony segítség ízületi gyulladások ellen

 

Az ízületi fájdalmak jelentősen befolyásolják a betegek életminőségét. A piacon sokféle étrend-kiegészítő megtalálható, amelyek a porcos területek védelme érdekében remek választásnak bizonyulnak, de megéri az olyan alapanyagokat is beilleszteni a mindennapokba, mint a halolaj, így komplex támogatást nyújtva a szervezet számára.

 

Az ekcéma ellenszere

 

Bebizonyosodott, hogy a halolaj rendszeres fogyasztása a külsőn is meglátszik. A száraz bőrrel küzdők már rövid időn belül javulást tapasztalhatnak, sőt, a visszatérő ekcéma megszűnni látszik az alapanyag hatására. Az érintettek számára ez igazi áldás lehet, ugyanis a viszkető, és nem túl esztétikus foltok akár a magabiztosságot is hátrányosan befolyásolják.

 

Súlyvesztés halolajjal

 

A napjaink népbetegségének számító elhízás esetében is megtapasztalhatóak a halolaj előnyei. Természetesen az étrendbeli változtatásokat és a rendszerese testmozgást így sem úszhatjuk meg, de a halolaj étrend-kiegészítők fogyasztásával könnyebben csökkenthető a testsúly, javulnak a laborértékek, és a szív-és érrendszeri betegségek is kiküszöbölhetőek. Ezek sajnos együtt járnak a súlyfelesleggel, így korántsem mindegy, hogy felvesszük-e a küzdelmet a plusz kilók ellen.

 

A halolaj tehát egyaránt alkalmas betegségek megelőzésére és kezelésére. A tudományos kutatások jelenleg is zajlanak arról, hogy milyen módon lehetne még teljesebben kihasználni az alapanyagban rejlő lehetőségeket. Amennyiben tehát étrendünk nem tartalmaz olyan ételeket, melyekből fedezni tudnánk a szervezet Omega-3 szükségletét, akkor mindenképpen megéri étrend-kiegészítőként beszerezni az alapanyagot. Törekedjünk a minőségre, ugyanis a megbízható forrásból származó halolaj készítmények biztosan nem tartalmaznak olyan egészségre veszélyes anyagokat, mint a higany. Figyeljünk a választáskor arra is, hogy tartalmaz-e kiegészítő asztaxantint, ez ugyanis abban segít, hogy ne avasodjon meg az olaj.

 

Forrás: Kiss Anita
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


Webshopunkra jelenleg rengeteg rendelés érkezik és a kollégák nagyon elfoglaltak. Kérjük ne telefonon, hanem email-ben tájékozódj.
telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.