A nyaralás pszichés energiákkal tölt fel! Mutatjuk, miért!

A nyaralás pszichés energiákkal tölt fel! Mutatjuk, miért!

A nyári időszakban sokan döntenek úgy, hogy hosszabb-rövidebb időre maguk mögött hagyják megszokott környezetüket, és elutaznak. Vannak, akik már tavasszal szervezik a pihenés heteit, mások az utolsó pillanatra hagyják, és spontán választanak úti célt, szálláshelyet. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a nyaralás szervesen hozzájárul az egészség megőrzéséhez és a pszichés egyensúly kialakításához. Ezekre napjaink emberének nagy szüksége van, hiszen a stressz feldolgozása és a munkabíró képessé egyaránt megkövetelik a testi-lelki kikapcsolódást.

 

Kell a változatosság!

 

Az év nagy részében olyan tevékenységet végzünk, mely rutinszerű, és sok esetben megterhelő. Akármennyire is szeretnénk, a stresszt nehéz kiiktatni mindennapjainkból, és akár a munka, akár a magánélet kapcsán előfordulhatnak problémás helyzetek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több ember szenved kiégés jeleitől, melynek a folyamatos munka, valamint a vele kapcsolatos nyomás is a hátterében állhat. Gyakran még a heti két szabadnak sem elegendő ahhoz, hogy ellensúlyozza a felmerülő egészségügyi gondokat.

 

Stressz-mentes hetek

 

A szervezetnek szüksége van arra, hogy átálljon a pihenésre. Nem véletlen, hogy az ideális, nyaralásra szánt idő legalább két hét kell, hogy legyen. A tapasztalatok szerint legalább három-négy nap kell sokak számára ahhoz, hogy átálljunk ténylegesen is „pihenő-üzemmódba”. A mindennapi hajtásban gyakran kitart a szervezet, és akár a betegségek sem jelentkeznek ennek a felfokozott állapotnak a hatására. Az immunrendszer stressz általi gyengülése azonban nem marad örökké nyom nélkül, és sokszor éppen a szabadság ideje alatt jön elő a fejfájás, vagy például egy vírusos fertőzés. Természetesen nem ez a cél nyaralás alkalmával, sokkal inkább annak a fajta nyomásnak a feldolgozása, amelyre oly nagy szükség van az egészség megőrzésének érdekében.

 

Emberek, akiket szeretsz és viszontszeretnek

 

Hétköznapjainkban korántsem mindegy, hogy milyen emberek között töltjük időnket. Munkatársainkat alkalmazottként rendszerint nem válogathatjuk meg, és valljuk be, ritka az olyan helyzet, amikor mindenkivel tökéletesen kijövünk. A konfrontálódások és a folyamatos tolerancia gyakorlása igen csak nagy nyomást jelenthet a mindennapokban, ezért a szeretteinkkel töltött idő felértékelődik. A nyaralás során mi válogatjuk meg, hogy kikkel vagyunk körülvéve, és ennek megfelelően végre elvárások és megfelelési kényszer nélkül élhetjük meg a napokat. Mindennek jó esetben, a hétköznapokban is jut idő, de mégsem úgy, mint a kifejezetten pihenésre, kikapcsolódásra szánt hetekben.

 

Új motivációk és ötletek

 

A nyaralás sokak számára nem csak a tengerparton heverészést jelenti, hanem olyan időtöltést, mely pszichésen is új energiákhoz juttat. Napjainkban ez kiemelt jelentőséggel bír, hiszen sokan végeznek olyan munkát, amelyben a kreatív energiák rendkívül fontosak. Vállalkozóként, vagy munkahelyváltást tervezve is fontos, hogy érezzük magunkban azt a pozitív energialöketet, amelyre szükség van a sikerhez és a pozitív életszemlélethez.

 

A pihenéssel töltött hetek során olyan új impulzusok érnek, melyeket kihasználhatunk motivációként, új dolgokba belevágáskor. A saját magunkba vetett hit azon is alapul, hogy összeállt-e a fejünkben egy kép arról, mit szeretnénk csinálni, hogyan valósítanánk meg önmagunkat munkánkban. Néha érdemes kívülállóként szemlélni problémáinkat, és ehhez az azoktól való fizikai eltávolodás is nagy segítséget jelenthet.

 

A festői tengerpartok látványa, az új élmények egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy újszerű ötleteid támadjanak, vagy végre bele merj vágni olyan dolgokba, melyeket korábban mindig csak halogattál. A testi és lelki feltöltődés sokszorosan kifizetődik, ezért minderre ne sajnáljunk időt és pénzt szánni.

 

Pihenés minden formában

 

Mindenkinek más elképzelései vannak a tökéletes kikapcsolódásról. Ez korosztályonként, érdeklődési körönként és életszakaszonként változhat, abban azonban mindenki egyetért, hogy a testi és a pszichés feltöltődés egyaránt fontosak nyaralás alkalmával. Vannak, akik ugyan nagyrészt a tengerparton pihennének, de még ők is igyekeznek beiktatni egy-két napos városnézést vagy kirándulást a nyaralás heteibe. Mások ennél sokkal aktívabban szeretnek kikapcsolódni, és az egésznek a pozitív hozadékát tekintve valóban ez bizonyul a leginkább hasznosnak.

 

Utazás, amitől több lehetsz

 

Az utazás az egyetlen olyan kikapcsolódási forma, mely sokat hozzáad személyiségedhez. Az idegen kultúrák és az ismeretlen tájak megismerése kétségkívül izgalmas. Minél többet látsz a világból, annál nyitottabban vagy képes gondolkodni, annál jobb rálátással rendelkezel majd akár saját problémáidra, a megoldandó feladatokra is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az utazásból hazaérkezve lendületesebben, hatékonyabban képesek az emberek kezelni az eléjük kerülő akadályokat, és olyan higgadt döntéseket képesek meghozni, melyeket a mindennapi taposómalomban aligha.

 

Hogyan válassz úti célt?

 

S hogy milyen úti cél mellett érdemes dönteni nyaralás kapcsán? Az utazási trendek szerint ma már nem csak a nyári hónapok bizonyulnak ideálisnak a kikapcsolódásra. Az elérhető repülőjegy áraknak köszönhetően tulajdonképpen az év bármely időszakában találhatsz olyan helyszínt, ahol homokos tengerpart és nyárias hőmérséklet várnak. A legtöbben a rendelkezésükre álló idő és az anyagiak alapján teszik le a voksot egyik vagy másik úti cél mellett. Ugyan van abban valami romantika, amikor időről-időre ugyanazokra a helyekre térsz vissza nyaralni, de érdemes az újdonság varázsának is esélyt adni. Mindegy, hogy bakancslistát írsz, vagy éppen az aktuális ajánlatokból találsz egy Neked tetszőt, az élmény közelebb vihet a testi és a lelki egészség megőrzéséhez, fenntartásához.

 

Írta: Kiss Anita
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.