Indul a napozó-szezon

Indul a napozó-szezon

Ideje beszerezni a napégés elleni krémeket

Szakemberek szerint az elmúlt években egyre erősebb UV-sugárzással kellett számolnunk, és a jövőben ez tovább fokozódhat, számos komoly egészségügyi problémát okozva. 6-14%-kal növekedett ugyanis a világon az utóbbi 20 évben az ultraibolya sugárzás. Aki nem védekezik kellő mértékben a káros sugarak ellen, az megbetegszik.

Az UVB-sugarak felelősek a bőr leégéséért, és a bőrrák kialakulásáért. Ma már azt is tudjuk, hogy nemcsak a napon töltött idő közben, hanem még a napozás után, órák múlva is károsodhat a bőrünk ezektől a sugaraktól. Az UV-sugarak olyan DNS-károsodást okozhatnak, amelyek rákkeltő mutációkhoz vezethetnek a melanintermelő sejtekben, a melanocitákban. Az orvosok szerint délelőtt 11 óráig, majd délután 16 óra után szabad napfürdőt venni. A leégés megakadályozható, ha fényvédő krémet, naptejet használunk. Gyermekek esetében a legmagasabb, 50-es faktorszámút ajánlják a bőrgyógyászok. Az 1. bőrtípusba tartoznak a vörös vagy világosszőke hajú, fehér bőrű emberek, akik gyorsan leégnek. Számukra szintén a legmagasabb, 50-es fényvédő javasolt. A 2. típusba tartozók először leégnek, majd lebarnulnak, így számukra akár az 50-es, de a 30-as faktor is megfelelő lehet. A 3. típusba tartozó emberek egészen jól és gyorsan barnulnak, nekik a 20-as faktorszámú is elegendő. A 4. típus szinte sohasem ég le, az 5. típusba az észak-afrikai, az ázsiai és a mediterrán térségek lakói sorolhatók.


Nagyon sok emberre, de leginkább az 1. típusra jellemző a napallergia, vagy a fényérzékenység. Erre megtalálhatóak már speciális, erre a célra kifejlesztett napvédő készítmények. A napozás utáni készítmények pedig azt a célt szolgálják, hogy a napsütötte, leégett vagy irritált bőrt hűsítsék, regenerálják és táplálják.
Mivel nagyon fontos a megelőzés, így mielőtt napozni indulna, látogasson el valamelyik Unipatikánkba és szerezze be a bőrtípusának legmegfelelőbb és legjobb napvédő és leégés elleni termékeket!
további 5 cikk


rólunk

rólunk
akciók
újdonságok
aktuális
top 10
magazin
gyógyszerész válaszol
a weboldal használata

ászf
adatkezelési tájékoztató
elállási nyilatkozat
szállítási feltételek
fizetési feltételek
hűségkártya ászf
hűségkártya adatkezelési tájékoztató
hűségkártya regisztráció
vásárolj nálunk

Bejelentkezés
Regisztráció

Év honlapja 2017
ügyfélszolgálat


telefon: +36 20 40 80 000
hétfő - vasárnap 9 - 21:00-ig
e-mail: webshop (kukac) unipatika.hu
kapcsolat

facebook instragram linkedin

feliratkozás hírlevélrewebpatika
Webshopunkon az alábbi bankkártyákkal fizethetsz:
bankkártya
Tájékoztató a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban.
Minden jog fenntartva!
© 2020 Unipharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.